BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Penktadienis - pyrago diena

Nuo šiol penktadieniais visada kepsiu pyragus. Ir dėsiu receptus čia. Tai yra pasižadėjimas. galit mane apmėtyti negatyviais komentarais, jei jo nevykdysiu :D

Pyragas Nr. vienas yra iš praėjusio penktadienio (deja, neturėjau laiko jo įdėti tada).
Jis paimtas iš Pragaro virtuvės ir vadinasi “Uogienės pyragas”

Pyragui reikia:
1 stiklinės uogienės (aš naudojau bruknių su čili pipiriukais :D bet galima ir ne tokią ekstremalią. Geriau, manyčiau, jei būtų nesaldi arba kuo mažiau saldi)
1 stiklinės atvėsintos arbatos (juodos, naudojau Earl Grey)
1 stiklinės cukraus (naudojau kiek mažiau, bijojau, kad bus per saldu)
4 stiklinės miltų
2 nemaži šaukšteliai kepimo miltelių (visada ir visur naudoju tik kepimo miltelius, bet jei norit naudoti sodą - labai prašom. nepamirškit užgesint kuo nors rūgščiu (pvz. bruknių uogiene)
3 kiaušiniai (mano naudoti buvo M dydžio, jei didesni - reiks mažiau)
cinamonas, vanilinis cukrus, truputukas druskytės.
Viskas

Susirinkus visus produktus reikia juos išmaišyti. Aš (kaip visada) viską dėjau bet kokia tvarka (ir viskas išėjo - raktas yra geras išmaišymas, o ne dėjimo tvarka).
Tuomet formą ištepti riebalais ir supilti visą tešlą. Įkaitinti orkaitę iki maždaug 170-180 laipsnių ir kepti apie 1h.

Rezultatas:

Pyragas visai be riebalų, todėl geriausia valgyt kuo šviežesnį - pastovėjęs tampa neskanus. Taip pat būčiau dėjus dar mažiau cukraus. Visai nieko idėja būtų pertepti uogiene.

Jei kas nros kepsit, parašykit, kaip gavosi :D

Rodyk draugams

Komentarai (3)

  1. Julyte:

    oooo!
    Tai reiskia, kad as pyragus galesiu kepti kiekviena sestadieni is ryto:):):)

  2. Rugeveja:

    Jei nedesi receptuku, apmetysim pyragais:))) Skaniai atrodo…turbut dar skaniau paragauti butu:) Taciau su mano kepimo sugebejimais kazi kas gautusi…:))

  3. shiny:

    o kodel vienas didelis kitas mazas? ((:

    reguliarus kulinariniai eksperimentai - visada labai laukiami ir sveikintini

Rašyti komentarą