BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Adaptacija

Pastaruoju metu nerašiau. Sunkus metas. Adaptacija.

Dalykas tas, kad svečioj šaly gyvenant su “vietiniu” brangiuoju adaptuotis reikia dvigubai. Reikia nemažai pastangų, kad pralaužtum ilgai saugota konservatoriaus lukštą ir įkalbintum, pavyzdžiui, ragauti kitokioj kepykloj keptos duonos, nei jis yra įpratęs nuo kūdikystės. Arba sudėlioti sumuštinį kiek kitokia tvarka, nei reikalauja nerašytos taisyklės.

PRIEŠISTORĖ
Visus ilgus metus brangusis praleido Lietuvoj, kur tikrą danišką karališką duoną keitė maximos penkiagrūdė, kepenų paštetą - lydytas sūris, penkiasdešimt įvairių rūšių tikrų turkų parduodamų kebabų - Čili picos.
Dabar Kopenhagoj atėjo metas man išragauti vietines gėrybes. Didžiausia problema, kad aš nuolat noriu išbandyti kažką kitą, užuot pirkusi laiko patikrintą produktą.

Mano dėka brangusis savo gimtoj šaly pirmą kartą paragavo dviejų naujų silkės rūšių, dviejų naujų sūrių, visai neblogos ekologiškos kavos ir 4 rūšių sausainių. Priedo sugebėjau įrodyti, kad ne vien Lietuvoj galima rasti varškės ir bandelių su aguonomis.

Iš kitos pusės, tikri priešpiečiai man dabar jau tokie:

Juoda duona su silke ir kario salotom bei su skumbre pomidorų padaže. Ir, žinoma, su skrudintų svogūnų viršūnėle.
Tradiciškiau nebūna.

Rodyk draugams

Komentarai (3)

  1. o vargeli.. nu ir priešpiečiai.. ((: taip suprantu kad adaptacija įvyko sėkmingai..

    O Danijoj silkė irgi saldi? nes švediška tai tragiška, neįsivaizduoju kaip tokią galima valgyt.

    naujus produktus ragaut smagu [: sekmės toliau laužant saviškio įpročius. nėr čia ko.

  2. GG:

    saldi :) yra ir sūrios, bet esmė, kad man saldi skaniau!

  3. tai tada kaip ir viskas aišku jau su tavim ((:

Rašyti komentarą