Kas čia? Šio puslapio pagalba gali išsaugoti įrašą tolimesniam naudojimui, arba parodyti savo draugams per socialinius tinklus. Pranešimą apie įrašą galima nusiųsti ir el. paštu.

Kur norite publikuoti?

Nusiųsk draugui el. paštu

E-mail It
2008-08-19

Penktadienis - pyrago diena

Publikuota: Kita

Nuo šiol penktadieniais visada kepsiu pyragus. Ir dėsiu receptus čia. Tai yra pasižadėjimas. galit mane apmėtyti negatyviais komentarais, jei jo nevykdysiu :D

Pyragas Nr. vienas yra iš praėjusio penktadienio (deja, neturėjau laiko jo įdėti tada).
Jis paimtas iš Pragaro virtuvės ir vadinasi “Uogienės pyragas”

Pyragui reikia:
1 stiklinės uogienės (aš naudojau bruknių su čili pipiriukais :D bet galima ir ne tokią ekstremalią. Geriau, manyčiau, jei būtų nesaldi arba kuo mažiau saldi)
1 stiklinės atvėsintos arbatos (juodos, naudojau Earl Grey)
1 stiklinės cukraus (naudojau kiek mažiau, bijojau, kad bus per saldu)
4 stiklinės miltų
2 nemaži šaukšteliai kepimo miltelių (visada ir visur naudoju tik kepimo miltelius, bet jei norit naudoti sodą - labai prašom. nepamirškit užgesint kuo nors rūgščiu (pvz. bruknių uogiene)
3 kiaušiniai (mano naudoti buvo M dydžio, jei didesni - reiks mažiau)
cinamonas, vanilinis cukrus, truputukas druskytės.
Viskas

Susirinkus visus produktus reikia juos išmaišyti. Aš (kaip visada) viską dėjau bet kokia tvarka (ir viskas išėjo - raktas yra geras išmaišymas, o ne dėjimo tvarka).
Tuomet formą ištepti riebalais ir supilti visą tešlą. Įkaitinti orkaitę iki maždaug 170-180 laipsnių ir kepti apie 1h.

Rezultatas:

Pyragas visai be riebalų, todėl geriausia valgyt kuo šviežesnį - pastovėjęs tampa neskanus. Taip pat būčiau dėjus dar mažiau cukraus. Visai nieko idėja būtų pertepti uogiene.

Jei kas nros kepsit, parašykit, kaip gavosi :D


Atgal į: Penktadienis - pyrago diena